A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Милятичівський ліцей Солонківської сільської ради
Ми шануємо минуле і відкриваємо майбутнє!

        «Шляхами прав та обов’язків»

Дата: 15.12.2023 15:35
Кількість переглядів: 31

        Однією з найгостріших людських потреб є потреба почуватися у правовому плані захищеною у сучасному складному і мінливому світі. Тому традиційно згідно річного плану роботи у Милятичівському ліцеї з 11.12 по 15.12.2023 року  проходив Тиждень правових знань «Шляхами прав і обов’язків». Метою  проведення Тижня було поглибити  знання учнів про права й обов’язки громадян та їх реалізацію згідно з Конституцією та нормативно-правовими актами України; формувати  в учнів правову культуру та правосвідомість; формувати активну громадянську позицію щодо неправомірної поведінки; виховувати повагу до прав та свобод громадян, почуття відповідальності за свої вчинки та почуття громадянського обов’язку .

    У рамках Тижня були проведені такі заходи: Єдиний день інформування про чинне законодавство «Захист прав людини»;  тематичні уроки «Права дитини», круглі столи «Права людини: від шкільних зошитів до реального життя», «Право – утілення добра і справедливості», диспут «Які права мені потрібні в школі», бесіди «Я маю право знати свої права», «Я маю право… Кожна людина має право», «Права свої знай – та обов’язків не забувай», «Пустощі та кримінальна відповідальність», «Що таке правомірна поведінка?», турнір юних правознавців.  Учнівське самоврядування провело із молодшими школярами заняття на тему:  «Правобукварик – книга прав»,  на якому учні початкових касів були ознайомлені з основними  правами  і свободами дітей, переглянули мульфільм «Кінь проти хом'яка» та обговорили його.

     Заходи сприяли формуванню у ліцеїстів уміння орієнтуватись у величезному потоці інформації; формуванню  елементів  правової культури та правової свідомості, формуванню вміння співвідносити норми моралі та права, навички застосовувати правові знання у повсякденному житті.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень