A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Милятичівський ліцей Солонківської сільської ради
Ми шануємо минуле і відкриваємо майбутнє!

Андріївські вечорниці

Дата: 30.11.2023 17:05
Кількість переглядів: 70

     Зима приносить нам багато теплих родинних свят, традицій та обрядів.  Однак з-поміж усіх свят 30 листопада – день Андрія Первозванного – одне з найочікуваніших і найвеселіших. Недарма подекуди його називали ще «великими вечорницями». Хоч Андрій Первозванний – християнський святий, але звичаї і обряди в цей день мали дохристиянський характер: вгадування майбутньої долі, заклинання, ритуальне кусання «калити». Саме Калитою і називали часто наші предки Андріївські вечорниці – за назвою солодких коржів, які випікали спеціально на свято.

    Саме про те як святкували вечорниці наші предки, чому свято називали парубочим, які традиції його супроводжували дізналися учні 10 класу Милятичівського ліцею разом із класним керівником Венгльовською Н.М., провівши виховний захід «Андріївські вечорниці на сучасний лад».

    Виховний захід  був спрямований на виховання любові до своєї Батьківщини, на збереження традицій і обрядів українського народу. Море позитивних емоцій, веселий настрій, та поглибленні знання про культуру українців, подарували десятикласники всім присутнім.

     Багатющий скарб звичаїв і традицій нашого народу ми отримали в спадок і мусимо зберегти його та, нічого не втративши, передати наступним поколінням, щоб не перервався зв'язок поколінь, щоб зберегти генетичну пам'ять нашого народу.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень